top of page
IMG_5568.jpeg

FLORIS BOSMA

Floris Bosma (1994) studeerde in 2018 af van van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam met hoofdvak gitaar. Hij was op dit moment gitarist in de band Dan August. (Wat voor band?/genre) Hiervoor speelde hij in de indie popband Blupaint waarmee hij de Grote Prijs van Nederland won. Naast gitarist is Floris ook altijd actief betrokken geweest bij het schrijven van het materiaal, waardoor hij naast zijn opleiding flink wat ervaring had opgebouwd met het hele proces van songs schrijven, produceren, opnemen en mixen. Al tijdens zijn opleiding was hij veel bezig met het analyseren van muziekproducties in uiteenlopende stijlen van Frank Ocean tot Arctic Monkeys. 


In 2020 besloot hij dat gitaar spelen in een band hem niet genoeg voeldoening bracht. Hij heeft nog geacteerd in enkele speelfilms maar besloot uit enthousiasme en toenemende aanvragen zich nog meer te gaan verdiepen in muziekproductie en -opname. Hij begon voor verschillende beginnende artiesten te produceren en nam hierbij al zijn opgedane ervaring mee in het gehele proces van songwriting tot mix. 


Ook besloot hij om (in ieder geval tijdelijk) niet meer het podium op te gaan om zich volledig te kunnen focussen op schrijven, produceren en mixen. Door zich in verschillende productiestijlen te verdiepen en aan verschillende projecten te werken waaronder muziek voor theatervoorstellingen, ontdekte hij binnen twee jaar tijd steeds meer waar zijn kracht ligt; de artiest goed uit de verf laten komen door op een diep niveau betrokken te zijn. Ook zijn vaardigheid op gitaar, kennis van muziektheorie en veel podium ervaring maken dat hij de artiest kan helpen om diens visie snel om te zetten in concrete songs, sounds en demo’s en dichter bij de kern van elke song te komen.


Naast het produceren voor verschillende artiesten heeft hij de afgelopen jaren ook muziek gemaakt voor verschillende theaterproducties waaronder voor Oostpool en cabaretduo n00b.

Bio: Biografie
bottom of page