IMG_5568.jpeg

FLORIS BOSMA

(Sittard, 1 oktober 1994)

Toen ik een jaar of zeven was droomde ik ervan om een drumstel te hebben. Ik ging op drumles met welgeteld één trommel. Het werd me al snel duidelijk dat het drumstel er niet ging komen dus koos ik voor een ander instrument: de gitaar. Het was meteen aan. 

Als je een instrument wilt leren bespelen dan moet je op les, zo vonden mijn ouders. Dus ik ging op les. Tegelijkertijd luisterde ik al veel naar de grote gitaargoden; Jimi Hendrix, Eric Clapton, maar ook John Frusciante en Nels Cline waren grote inspiratiebronnen. Nadat ik met pijn en moeite mijn VWO-diploma op zak had begon ik me voor te bereiden op een conservatoriumopleiding. Een jaar later, in 2014, werd ik aangenomen op de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Na het succesvol afronden van mijn studie heb ik samen met oud-klasgenoten de band Dan August opgericht waarmee ik door heel Nederland heb gespeeld. Daarna ben ik me meer gaan verdiepen in muziekproductie. Ik begon ook voor andere artiesten te produceren en op te nemen vanuit mijn eigen studio waar ik tot op heden dagelijks aan het werk ben.